dinsdag 16 februari 2016

Paleo Brood

Na een paar weken zonder brood, kreeg ik vreselijk zin in een broodachtig iets... maar de meeste paleo recepten zijn zoet... toen vond ik dit recept! En hier kunnen ook hartige dingen op als beleg! Blij!

Paleobrood 
(bron: Paleo Lifestyle magazine nr. 1 2016) van Marinka 

200 g amandelmeel
25 g arrowroot
75 g zonnebloempitten
30 g gebroken lijnzaad
1/2 tl baksoda
1/2 tl zout 
3 eieren
80 ml gesmolten kokosolie
80 ml water
1 el appelazijn

Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier. Meng alle droge ingrediĆ«nten in een kom en roer deze door elkaar. Voeg de eieren, kokosolie, water en azijn toe en roer het geheel tot een dik beslag. Verdeel het beslag over de vorm en bak het in 40 minuten goudbruin en gaar. Laat het brood helemaal afkoelen voor je het in plannen snijdt. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten