dinsdag 16 februari 2016

Paleo feeststol met spijs

Paleo Feeststol met spijs


Dit heerlijke brood met suikervrije spijs er in maakte ik met de kerst, maar het kan natuurlijk ook prima met Pasen of een andere feestelijke gelegenheid! 

Voor het spijs:
150 gram amandelmeel
1 ei
1 el citroenrasp

Voor het brood:
250 gram amandelmeel
5 gram bakingsoda
5 gram kaneelpoeder
1 el sinaasappelrasp
5 eieren
40 gram gesmolten kokosolie
30 ml ahornsiroop
100 gram rozijnen
75 gram abrikozen in stukjes
75 gram gehakte hazelnoten

Verwarm de oven voor op 175 graden

Laat de kokosolie smelten. Meng de vaste delen door elkaar in een kom. Klop de eieren met de ahornsiroop en de kokosolie. Meng het eimengsel met de droge bestanddelen tot een egaal beslag. 

Meng de ingrediƫnten voor de spijs door elkaar en laat het spijs een half uur in de koelkast opstijven.

Doe in een cakevorm de helft van het beslag. Maak een rol van de amandelspijs en leg dat in het midden. Daarna doe je de rest van het beslag er overheen. Als er noten of rozijnen uitsteken duw die dan even in het beslag, deze kunnen anders zwart worden en dat is jammer. 

Bak de stol in de oven in 30-35 minuten gaar en bruin. 
Laat helemaal afkoelen voordat je de stol uit de vorm haalt en er plakken van snijdt. 



(bron: onbekend! Herken jij jouw recept hierin geef mij dan een seintje dan zet ik gelijk de bronvermelding erbij!)



Geen opmerkingen:

Een reactie posten